اویل پمپ چیست؟
موتور خودرو جهت جلوگیری از خوردگی، جمع آوری غبار و ناپاکیها و همچنین روغن کاری قطعات متحرک خودرو و… به روغن نیاز دارد.این روغن در قطعهای به نام پمپ روغن یا اویل پمپ نگه داری میشود و وظیفه آن به حرکت درآوردن و گردش روغن در موتور خودرو است. فرسودگی این قطعه در اثر اصطکاک ، باعث آسیب جدی به موتور خودرو یا قسمتی از اجزای متحرک فلزی خودرو میشود. با توجه به اهمیت این قطعه، بررسی دوره ای آن جزء روتین مراقبت خودرو است و در صورت خرابی می بایست فورا تعویض گردد تا در کار سایر قطعات اختلال ایجاد نشود. همچنین در صورت نیاز به تعویض ، استفاده از قطعه اورجینال و شرکتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا در صورت استفاده از قطعات متفرقه ، احتمال روغن سوزی (به دلیل فشار روغن بیشتر از حد استاندارد در اویل پمپ متفرقه)، یاتاقان زدن (به دلیل کم تر از حد استاندارد بودن روغن در اویل پمپ برند متفرقه) و سائیدگی و خوردگی قطعات موتور بسیار بالاست.
به همین جهت شرکت ساتراپ جهان با اتکا بر دانش فنی و دقیقترین ماشین آلات و ابزار کنترلی و اخذ تاییدیه های لازم از خودروسازان ، اویل پمپ را از بهترین آلیاژ آلومینیوم تولید کرده و با استفاده از قطعات مصرفی داخلی با کیفیت مانند توری گالوانیزه ، واشر و گاید پین اویل پمپ و شفت و فنر اویل پمپ مونتاژ کرده است .
مصرف کنندگان می توانند جهت خرید اویل پمپ به صورت آنلاین ، از طریق فروشگاه اینترنتی باربد پارت در کوتاهترین زمان سفارش خود را به ثبت برسانند که این امر منجر به افزایش رضایتمندی و تعامل بیشتر با فروشگاه می شود.
محل قرار گیری پمپ روغن بر روی سیلندر خودرو می باشد . اویل پمپ نیروی مورد نیاز خود را از طریق تسمه متصل به میل لنگ و آلترناتور(دینام) دریافت می کند و روغن موتور مخصوص ( روغنی که در دمای بالا خاصیت روان کنندگی خود را از دست نمی دهد) را از محفظه کارتر (محفظه روغن موتور که به شکل کاسه در زیر بدنه موتور یا بلوک سیلندر پیچ می شود و در زبان عامیانه به کارتل نیز معروف است) گرفته و به سمت فیلتر روغن ارسال می کند و سپس با فشار به درون شیارها و مجاری مشخص درون بلوک سیلندر پمپ می کند تا از اصطکاک شدید جلوگیری کرده و دما را کاهش دهد.
مهمترین وظایف اویل پمپ:
- کم کردن خوردگی و سایش سطوح و قطعات (روغن کاری و پر کردن فضای خالی بین قطعات و جلوگیری از سایش سطوح روی هم)
- کاهش دمای داخلی موتور (دریافت و انتقال گرما از طریق خنک کاری)
- کاهش اتلاف انرژی از طریق کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک موتور (بخش زیادی از قدرت تولیدی خودرو قبل از انتقال به گیربکس بر اثر اصطکاک به صورت گرما هدر میرود. اویل پمپ به وسیله پمپاژ روغن مانع از اتلاف انرژی میشود)
- جمع آوری گرد و غبار و آلودگی قطعات داخلی موتور خودرو (شسته شدن آلودگیها به وسیله روغن)
- کاهش ارتعاشات و لرزش موتور (دفع ضربات از طریق خاصیت هیدرولیکی روغن موتور)
- کاهش اصطکاک بین قطعات موتور
- عایق بندی رینگ پیستون (به منظور جلوگیری از نشت گازهای درون سیلندر)
مزایا اویل پمپ ساتراپ جهان چیست؟
- مقاوم در برابر ضربه های ناگهانی
- ساخته شده از با کیفیت ترین آلیاژ آلومینوم
- کیفیت ساخت بالا
- دریافت استانداردهای کیفی و انجام دوره ای آزمون های کیفیت قطعات
- تست و بررسی و کیفیت سنجی قطعه قبل از ارسال
- عملکرد سریع و منظم
- طراحی استاندارد و مدرن
- طول عمر زیاد
- قیمت مناسب
- ضمانت اصالت و سلامت کالا
- ساخته شده مطابق استاندارد های جهانی
- مقاوم در برابر درجه حرارت بالا
علائم خرابی اویل پمپ :
ممکن است برای شما سوال پیش بیاد که از کجا بفهمیم اویل پمپ خراب است؟
در جواب باید به علائم هشداردهنده زیر توجه کرد و هنگام بروز این علائم اقدام به تعویض نمود.
- روشن شدن چراغ هشدار دهنده فشار روغن پشت آمپر ( فشار روغن توسط اویل پمپ تنظیم می شود و اولین علامت خرابی اویل پمپ کاهش فشار روغن داخل موتور می باشد.)
- افزایش دما در موتور( اگر اجزای فلزی متحرک داخل موتور که با هم در تماس هستند ، روغن کاری نشوند دمای موتور بالا می رود.پس دمای بالای موتور نشانگر نرسیدن روغن به اجزای داخلی و خراب بودن اویل پمپ است.)
- افزایش صدای سوپاپ (اگر قطعات داخلی سیستم سوپاپ به خوبی روغن کاری نشوند ، صدای زیادی از داخل سوپاپ شنیده می شود که بیانگر کمبود روغن در سیستم و در نتیجه خرابی اویل پمپ می باشد.)
- صدای زیاد از پمپ روغن (خرابی چرخ دنده های اویل پمپ باعث بروز صدای زیاد در آن می شود.)
- صدای لیفتر هیدرولیکی (سلامت لیفترهای هیدرولیکی تضمین کننده عملکرد خوب سوپاپ ها هستند ، اگر اویل پمپ خراب باشد فشار روغن آن پایین می آید و روغن نمی تواند به لیفترهای هیدرولیکی سرازیر شود و روغن کاری نشدن این لیفترها منجر به بروز صدا و فرسودگی آن ها می شود.)
- یاتاقان زدن خودرو
بروز هر کدام از علائم بالا هشداری بر رسیدن زمان تعویض اویل پمپ می باشد که می توان با مراجعه به تعمیرکار حاذق و تست اویل پمپ و تعویض آن از آسیب های احتمالی به موتور خودرو جلوگیری کرد. زیرا خودرویی که پمپ روغن آن خراب شده، حتی با داشتن مقدار روغن کافی در مخزن نیز به دلیل آنکه روغن داخل مخزن به زودی داغ شده و وارد چرخه تعویض میشود پس بدون روغن مانده و روغن به قطعات موتور نرسیده و منجر به قفل کردن یا گیرپاژ کردن موتور خودرو میشود.
دلایل خرابی اویل پمپ :
- میل لنگ کثیف (میل لنگ کثیف منجر به گرفتگی لوله مکش و کاهش راندمان پمپ می شود.)
- استفاده از روغن بی کیفیت و سطح پایین(تعویض نکردن روغن طبق برنامه زمانی تعیین شده،کارکردن خودرو در محیط هایی که گرد و غبار وجود دارد ممکن است منجر به سایش زودرس قطعه شود.)
- آسیب مکانیکی چرخ دنده ها (بر اثر ضربه در برخورد با مانع)
- بدون آب ماندن موتور به دلیل نشت آب از رادیاتور، شلنگها و …
- بالا رفتن دمای موتور و داغ کردن یا جوش آوردن آن
- کثیف بودن، گرفتگی یا فرسودگی فیلتر روغن
- راندن خودرو با سرعتهای خیلی زیاد و افزایش دور موتور تا محدوده قرمزرنگ
چگونه اویل پمپ را تست کنیم؟
از میزان مناسب روغن در مخزن روغن موتور به وسیله گیج اطمینان حاصل کنید.
خودرو را روشن کرده و به وسیله گاز دادن دور موتور خودرو را بالا ببرید و از طریق افزایش فشار روغن می توان عملکرد اویل پمپ را در نظر گرفت.اگر فشار روغن پایین باشد و یا بر اثر بالا بردن دور خودرو پایین آید ممکن است دلیلی بر خرابی اویل پمپ باشد.
نحوه تعویض اویل پمپ خراب چگونه است؟
- ابتدا خودرو را بر روی سطح صافی پارک کرده و ترمز دستی را میکشیم.
- زیر خودرو جک زده و چرخ ها را باز می کنیم.
- سینی زیر موتور و کولر را باز می کنیم.
- تمامی پیچ ها را باز می کنیم و کارتر را بلند می کنیم و بدین صورت راه دسترسی به اویل پمپ باز می شود.
- تمامی پیچ های پمپ روغن خراب را با دقت به محل بسته شدن آنها باز کرده و اویل پمپ را از بدنه خودرو خارج می کنیم.
- زنجیر را به آرامی از اویل پمپ جدا می کنیم.
- محل قرارگیری کارتر را به خوبی تمیز می کنیم.
- پمپ روغن جدید را در محل قرارگیری گذاشته و زنجیر را وصل میکنیم.
- در نهایت پیچ ها را با دقت سرجای خود می بندیم.
نکته مهم آن است که به دلیل اهمیت اویل پمپ در عملکرد موتور خودرو هرگز از اویل پمپ دست دوم استفاده نکرده و پس از طی کیلومتر مشخص در هر خودرویی جهت جلوگیری از یاتاقان زدن خودرو نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.
زمان تعویض اویل پمپ
به طور معمول توصیه میشود هر 150,000 تا 200,000 کیلومتر یا طبق دستورالعمل شرکت سازنده خودرو، اویل پمپ تعویض شود. عدم رسیدگی به این قطعه حیاتی در خودرو، مشکلاتی همچون توقف ناگهانی خودرو در جاده یا حتی نیاز به تعویض کامل موتور را به دنبال خواهد داشت. بنابراین، با بررسی و تعویض دورهای اویل پمپ، میتوان از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.
صدای اویل پمپ خراب
یکی از نشانههای جدی زمان تعویض یا تعمیر اویل پمپ، تغییر صدای این قطعه است. زمانی که اویل پمپ خراب باشد، صداهایی همچون چرخش یا غر زدن را خواهی شنید که دلیل اصلی این صداها، فرسودگی چرخ دنده های اویل پمپ است. از آنجایی که وظیفه اویل پمپ روغن کاری موتور در حال حرکت است، در صورت خرابی آن آسیبهای جدی به موتور وارد میشود.
علائم گرفتگی توری اویل پمپ
توری اویل پمپ، پمپی مکانیکی است که وظیفه پمپاژ روغن موتور را بر عهده دارد. گرفتگی این توری میتواند علائمی همچون افزایش دمای موتور، کاهش کارایی موتور، نشت روغن و افت فشار روغن را به همراه داشته باشد.
قیمت اویل پمپ؟
قیمت اویل پمپ بستگی به مدل اویل پمپ و خودروی شما دارد ولی شما می توانید با خرید از سایت فروشگاهی باربد پارت اویل پمپ استاندارد ساتراپ جهان را با کم ترین حاشیه سود و به قیمت سال 1402 تهیه کنید.
ابو المعصومی –
عالی و بی عیب و نقص
کیفیت بالا
مهدوی زاده –
مطابق مشخصات بود
کیفیت خوب
سلمانی فرد –
قیمتها به روز است؟
Store manager پشتیبانی باربدپارت –
سلام وقتتون بخیر
بله
محمودی فر –
جنسش بد نیست، گارانتی ۱ ساله داره و بسته بندی خوبی داره